Att tänka på när du ska välja en bäddsoffa

En bäddsoffa är en god investering för många hem. Men alla bäddsoffor är inte likadana, vilket innebär att det kan vara smart att lägga lite möda på att hitta den rätta bäddsoffan för just dig. Här kommer några tips gällande detta, så att även du ska kunna hitta den bästa soffan för just dina behov och ditt hem:

Klicka här för att se hela sortimentet av bäddsoffor hos Furniturebox

100-31-26628_3Tänk efter hur mycket plats du har över för bäddsoffan
För många är detta inte ett problem, men den som är lite mer trångbodd har kanske inte hur mycket plats som helt över där hemma. Om så är fallet, bör du försöka leta efter en så liten och kompakt bäddsoffa som möjligt. Detta behöver dock inte vara problematiskt, för det finns många små och nätta varianter att köpa idag, då många som köper bäddsoffor gör det just för att de har begränsat med plats där hemma.

Oavsett om du behöver tänka på utrymmet eller inte, är detta något som det är bra att vara medveten om från början, redan när man börjar leta efter en bäddsoffa.

Titta på designen
Många tycker nämligen att vitsen med bäddsoffor är att de ska se ut som vanliga soffor. Det gör dock inte alla bäddsoffor, utan när det gäller vissa av dem märks det ganska tydligt att det är just bäddsoffor det rör sig om. Är det viktigt för dig att soffan är ”maskerad” bör du därför rikta in dig på riktigt väldesignade bäddsoffor.

Givetvis bör du även i övrigt se till så att din nya bäddsoffa passar ihop med resten av inredningen i det rum där du tänkt ställa den. Så titta lite på vilka färger, material, mönster med mera som finns i rummet sedan innan, och försök sedan skapa någon slags röd tråd i sammanhanget.

Tycker du att det känns svårt att hitta en färdig bäddsoffa som ser ut exakt som du skulle vilja ha den, kan det vara bra att veta att det numera finns många tjänster som låter dig välja delar av designen, t.ex. vilket tyg du vill att din bäddsoffa kläs i, vilka ben soffan ska ha, och så vidare, själv. Detta kan göra att man får en mer personlig soffa än vad man hade fått om man hade köpt soffan ”färdig”.

Enklast designar du din egen bäddsoffa om du tycker att behov till det finns, via någon av de nätbutiker som säljer möbler och bäddsoffor online, och har denna möjlighet. Dessa nätbutiker hittas lätt med hjälp av sökmotorer.

Fundera på om du behöver förvaringsutrymme i bäddsoffan eller inte
En del, framför allt de som använder själva sovplatsen i bäddsoffan relativt ofta, tycker att det är jätteviktigt med bra förvaring i en bäddsoffa, medan andra inte håller med om detta. Vi tycker därför att du i god tid innan du börjar jämföra olika bäddsoffor ska fundera på hur mycket förvaringsutrymme just du behöver, och sedan leta efter bäddsoffor som har just det. Behöver man inte ha förvaringsutrymme, för sängkläder eller liknande, i sin bäddsoffa har man många fler alternativ än den som behöver detta, så slå aldrig till på en bäddsoffa med förvaringsutrymme bara för att ”det kan vara bra att ha”, trots att du inte behöver detta, för då begränsar du bara dina alternativ i onödan!

Titta på både sitt- och liggkomfort
Dessa två saker kan nämligen skilja sig åt rejält när det gäller vissa soffor, men givetvis är båda delarna viktiga. Provsitt och provligg därför soffan ifråga om du köper den i vanlig butik, alternativt läs specifikationerna för den noga om du köper din bäddsoffa på nätet för att veta att du blir nöjd med båda delarna!